13 Mayıs 2016 Cuma

MATEMATİK İLE İLGİLİ FİLMLER-3

MATEMATİK İLE İLGİLİ FİLMLER-3

13-) OXFORD CİNAYETLERİ Filmi

Tanıtım: Oxford üniversitesinde profösör olan Artur seldom okulda başlayan cinayet serisini önlemeye çalışmaktadır. Katil cinayetlerin ardından matematiksel semboller bırakmaktadır. Eski öğrencisinin yardımı ile cinayetleri çözmeye çalışıyor. Matematik ile ilgili matematik konulu bir polisiye filmi.
 (2008)









14-) KALK VE DİREN Filmi 

Tanıtım: Bir lisede matematik öğretmeni olan Jamie Escalatte çoğu çete mesubu öğrencilerinden ümidi kesilmiş, ders ile ilgisi olmamasına rağmen çaba sarfetmiş ve ülkenin önemli matematik olimpiyatlarında başarılar sağlamıştır. Düşük bütçe ile çekilmiş doğal bir film görünümünde.
(1998)








15-) AGORA (HYPATİA) Filmi

Tanıtım: Hem güzel, hem alımlı, hem de adını tarihe yazdıracak kadar zeki bir matematikçi olan Hypatia 'nın hayatını konu alan bir matematik ile ilgili filmdir. Sokak ortasında katledilen iskenderiyeli matematikçinin, tarihin ilk kadın matematikçisinin hayatını anlatmaktadır.
(2009)







16-) X+Y Filmi

Tanıtım: Hayatında sadece matematiğe karşı bir güven duygusu oluşturabilimiş diğer bütün insanlara karşı soğukluk yaşayan bir Nathan sevgi kavramını kazanmaya çalışır. Ayrıca özel öğretmeni sayesin yaptığı çalışmalar ile matematik olimpiyatlarında ülkesini temsil eder.
(2014)





                                                                geri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder